Ελπίδα

Ο ουρανός ανάβει τα φώτα

τίποτα πια δε θα `ναι όπως πρώτα

Ξημέρωσε πάλι!!

Και όμως δεν είναι Όνειρο είναι όλη μας η Ζωή και ήδη έχει ξεκινήσει !!

 

Ούπς !!! πιάστηκε πάλι στα βράχια το αγκίστρι και να πεις ότι δεν το ‘ξερα; Και να πεις ότι δεν γίνεται πάντα το ίδιο, σε αυτό το σκ…παλιοσημείο; Αλλά βέβαια τι νόμιζα; ότι αυτή την φόρα δεν θα πιαστεί και πάλι το αγκίστρι στα βράχια;

Γιατί;; Μήπως έφυγαν τα βράχια από το βυθό της θάλασσας φέτος;; Μήπως διαμορφώθηκε διαφορετικά ο υποθαλάσσιος χώρος στο συγκεκριμένο σημείο της συγκεκριμένης περιοχής με ένα μαγικό τρόπο;;

Ε…Ε!!!! μα όχι βέβαια!! Απλά τελείως απλά!! έχω πάει 40 χρονών και ακόμα Αρνούμαι πεισματικά να Κατατροπώσω και να Θανατώσω την…Αισιοδοξία και την Ελπίδα που έχω μέσα μου και …να λειτουργήσω μέσα σε μια λογική Μιζέριας, Φόβου, Τρόμου, κυνηγιού Μαγισσών και…αρνητικής κριτικής. Και φυσικά με λάβαρο το αίσθημα της έντονης μελαγχολίας και δυστυχίας για όλα αυτά που μου συμβαίνουν χωρίς να έχω καμία (και καλά) Ευθύνη !! να επιρρίπτω ευθύνες δεξιά και αριστερά μένοντας καθηλωμένη σε καταστάσεις που με πληγώνουν, μη μπορώντας έτσι να διακρίνω τις επιλογές που έχω για να ξεφύγω.

 

Και εδώ Φυσικά κάποιος υποψιασμένος θα Γελάσει !!

 

Ελπίδα.. αχ … κρυφή μου Ελπίδα που τόσο Ανάγκη σε έχω που τόσο Θέλω να υπερνικάς την λογική μέσα μου. Που τόσες φορές με έχεις σφίξει στην αγκαλιά σου και έχεις σκουπίσει με τόση στοργή τις πληγές μου … σαν μάνα μου, ενώ δεν φοβήθηκες ποτέ τα φαντάσματα και με τράβηξες όσο βαριά και αν ήμουν από το βυθό που είχα πέσει, από την απελπισία που με είχε καταβάλει, αλλά και πόσες φορές δεν μου ψιθύρισες γλυκά στο αυτί τόσο… όσο χρειαζόταν για να ξεφύγω από το στρόβιλο του κυκλώνα.

 

Και ΕΣΥ… Ναι ΕΣΥ, ο Άλλος κάπου εδώ…. ίσως θα Γελάς υπεροπτικά !!

Όμως μην γελάς καθόλου!!! και μην σου φαίνεται καθόλου αστείο!! Θα μπορούσε να είχε γίνει και αυτό … ναι αυτό!

Και μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και μη με κοιτάς σε παρακαλώ με Αμφισβήτηση και με λόγια γεμάτα κριτική και μουρμουράς «Πως πάλι λάθος κάνω και ότι δεν θα τα καταφέρω!».

Απλά σε Προσκαλώ και σε Προκαλώ να κάνεις την υπέρβαση σου για μια φόρα και να σκεφτείς και να πράξεις με τον Θετικό Τρόπο και έχοντας συμμάχους σου την Ελπίδα και την Πίστη ώστε να μπορέσεις να πετύχεις το ακατόρθωτο. Να πιστέψεις ότι, Ναι θα μπορούσε έτσι απλά να είχαν εξαφανιστεί τα βράχια από το συγκεκριμένο σημείο την συγκεκριμένη ώρα, μόνο και μόνο για …. Μένα η Μόνο για Σένα !!

Και… ας γαληνέψει η ψυχούλα μας και ας ενεργοποιηθεί η πίστη μας που τόσο δοκιμάζεται!

Και… ας αρχίσουμε να καλυτερεύουμε επιτέλους αυτό τον κόσμο που ζούμε, αρχίζοντας από Εμάς και από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα!

Και… Ναι ας πιστέψουμε στην φιλία γιατί υπάρχουν φιλίες ουσιαστικές χωρίς προσωπεία και με απόλυτη ειλικρίνεια!

Και… Ναι ας πιστέψουμε στις σχέσεις γιατί υπάρχουν άνθρωποι που επιζητούν την αληθινή δέσμευση και τη συντροφικότητα!

Και… Ναι υπάρχουν δουλείες που μπορείς μέσα από αυτές να ανθίσεις τα ταλέντα σου και να νιώθεις ολοκληρωμένος!

Και… Ναι υπάρχει μέρα που θα ξυπνήσεις και θα χαίρεσαι ότι ζεις, αναπνέεις, υπάρχεις!

 

Και… Ναι Υπάρχει Ευτυχία! Υπάρχει και είναι Μέσα μας, γύρω μας, στον αέρα που αναπνέουμε και κανένας δεν μπορεί να μας την στερήσει. Δεν είναι Όνειρο είναι όλη μας η Ζωή και ήδη έχει ξεκινήσει!!

 

 

Εύα Σπυροπολου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Εμψυχώτρια Θ.Π

Ψυχής – Λόγος Κοιν.Σ.Επ.

Ελπίδα…
Διαδώστε μέσω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *