Η κλινική ύπνωση ή υπνοθεραπεία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια βαθιά χαλάρωση σωματική και νοητική. Η ύπνωση παρόλο που εσφαλμένα έχει συσχετιστεί με το παράξενο και το μυστηριώδες, είναι μια απόλυτα φυσική κατάσταση για όλους τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μπαίνουμε και βγαίνουμε από αυτή την κατάσταση, καθημερινά, πολλές φορές και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Πριν αποκοιμηθούμε, όταν ονειρευόμαστε, το πρωί όταν βρισκόμαστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, όταν μας απορροφούν διάφορες καταστάσεις (π.χ οδήγηση, χειρωνακτικές εργασίες) κλπ.

Τα άτομα τα οποία υπνωτίζονται δεν χάνουν τον έλεγχο της συμπεριφοράς τους. Η κατάσταση της ύπνωσης δεν είναι ένα φαινόμενο που κάποιος άνθρωπος μπορεί να επιφέρει ή να επιβάλλει σε κάποιον άλλο, αλλά μια έμφυτη ικανότητα που διαθέτει κάθε άνθρωπος και που μπορεί να χρησιμοποιήσει, συνήθως με τις οδηγίες και τη βοήθεια κάποιου εκπαιδευμένου θεραπευτή.

Η κατάσταση ‘Ύπνωσης που οδηγεί σε Υπνοθεραπεία, εκδηλώνεται στο σώμα με κούραση των ματιών που οδηγεί σε κλείσιμο των βλεφαρίδων, αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αναπνέουμε (η αναπνοή γίνεται πιο αργή και ρυθμική), στο στόμα και στον λαιμό δημιουργείται η αίσθηση ότι ξεραίνονται και ο άνθρωπος θέλει να καταπιεί. ‘Όταν τα μάτια κάτω από τα κλειστά ματόκλαδα κοιτάξουν προς τα πάνω, δίνεται η εντολή στον εγκέφαλο να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον Υποσυνείδητο (η Ασυνείδητο) νου, για να αποκτήσει πρόσβαση στις πεποιθήσεις και συμπεριφορές που έχουν γραφτεί εκεί, όπως ένα κομπιούτερ γράφει τις πληροφορίες στον σκληρό δίσκο.

Διαδώστε μέσω: