Ομάδες Γονέων

Ομάδες Γονέων (κάθε & Τετάρτη του μήνα ξεκινώντας από τον προσεχή Δεκέμβριο & για 10 συναντήσεις)

Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό πλαίσιο που επηρεάζει την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του Παιδιού. Μία από τις βασικές λειτουργίες της οικογένειας είναι να κοινωνικοποιήσει το παιδί, να το μάθει δηλαδή να κοινωνεί, να μοιράζεται  με τους ανθρώπους γύρω του τα συναισθήματα, τις σκέψεις τις εμπειρίες τις γνώσεις του.  Η προσωπικότητα, η ψυχική υγεία ο τρόπος συμπεριφοράς του Παιδιού διαμορφώνονται στα πρώτα χρόνια της ζωής του και οι επιδράσεις της οικογένειας  είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του. Οι γονείς είναι τα πρώτα πρόσωπα που επιδρούν στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ταυτότητας του παιδιού έτσι ώστε να του δώσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα προσόντα που θα τον βοηθήσουν να ενταχθεί ως αυτόνομο άτομο στην κοινωνία.

Ωστόσο, για να μπορέσει να λειτουργήσει μια οικογένεια και να αναθρέψει ένα παιδί ψυχικά ισορροπημένο, πρωταρχικό και απόλυτο ζητούμενο είναι να «υπάρχουν γονείς» που Θέλουν, που Προσπαθούν, που Ενδιαφέρονται, που Αγαπούν το παιδί τους και που είναι πρόθυμοι να Μάθουν Νέες Συμπεριφορές για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και όχι Αυτές που έμαθαν μηχανικά όταν ήταν οι ίδιοι παιδιά από την δική τους οικογένεια και που ίσως δεν είναι λειτουργικές σήμερα, για την δίκη τους οικογένεια’  να  αφήσουν πίσω τις δικές τους πεποιθήσεις και να λειτουργήσουν με ένα Νέο Τρόπο.

Γιατι θα μιλήσουμε στις Ομάδες Γονέων;

Μέσα στις ομάδες γονέων θα μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, θα αναλύουμε δυσλειτουργικές συμπεριφορές, θα συζητήσουμε και θα μάθουμε το Πώς θέτουμε ξεκάθαρα όρια στα παιδιά, θα διδαχτούμε τον Σωστό Τρόπο Επικοινωνίας που οφείλουμε να έχουμε με τα παιδιά μας, αλλά και με τις βιωματικές ασκήσεις που θα κάνουμε μέσα στην ομάδα στοχεύοντας στην καλύτερη συνειδητοποίηση και κατανόηση των συμπεριφορών μας.

Πότε ξεκινούν οι Ομάδες Γονέων;

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2017 και  πραγματοποιούνται την 1η  και  3η  Τετάρτη του μήνα και για 10 συναντήσεις, ώρα 18:00 – 19:30. (Περιοχή Ίλιον σύνορα με Πετρούπολη)

Το κόστος συμμετοχής  είναι 40€ το μήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής (έως 30/11/17) στην Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

ή στο Τηλέφωνο Πληροφοριών: 6973323210

Συντονίστρια : Σπυροπούλου Έυα  

Σύμβουλος Ψυχικής Υγεία – Εμψυχώτρια Θ.Π

Διαδώστε μέσω: